FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Zidoo NEO S
  
Professional 4K Dolby Vision Hi-Fi audio Home Theatre Media Player with dual ESS DACs and 5" OLED display.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 

Author Topic: Q5/Q10 Pro Custom Firmware  (Read 764472 times)

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #510 on: August 17, 2017, 06:51:04 PM »
I would like to test Kodi 18 Leia and Estuary Mod V2. Pcristi You know the place from where i can download? Thank You again :)

Skin MOD - Estuary MOD V2 - KODI 18
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=306757

KODI 18 Leia LASTEST NIGHTLY BUILD
http://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/master/

captvizcenzo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #511 on: August 18, 2017, 01:53:03 AM »
If I uninstall the current Kodi, and install other version of Kodi, will the wrapper still work?

tmihai20

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 331
  • Smart devices enthusiast
    • View Profile
    • My blog (mostly Romanian)
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #512 on: August 18, 2017, 09:18:50 AM »
If I uninstall the current Kodi, and install other version of Kodi, will the wrapper still work?

I think it should work. The wrapped can even work in SPMC (the Android fork of Kodi). It is a setting that is done at system level.
Riddle me this, riddle me that
Who is afraid of the big, black bat?
TV: Sony Bravia  KD-55XG8505 (4K, HDR - Dolby Vision)
TV: 42LA641S (42 inches, 3D, fullHD)
Player: Q10 Pro with HMD-2.0.0 2016-11-17.181855

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1090
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #513 on: August 18, 2017, 09:39:54 AM »
If I uninstall the current Kodi, and install other version of Kodi, will the wrapper still work?

I think it should work. The wrapped can even work in SPMC (the Android fork of Kodi). It is a setting that is done at system level.

I guess as long as it installs the playercorefactory.xml file in the same path as the preinstalled KODI. As far as I know all that the Wrapper does is that it modifies the playercorefactory.xml file to call the external HiMediaPlayer. Or correct me if I'm wrong.

pele

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #514 on: August 18, 2017, 01:06:24 PM »
is Kodi 18 Leia working on the himedia q10?

MusiCManiaC

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 116
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #515 on: August 18, 2017, 09:08:22 PM »
Works but very unstable, I am looking forward to a stable running version 17 on Q10...Where I will not have to wonder if the DTS sound works or not.

captvizcenzo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #516 on: August 20, 2017, 09:06:09 AM »
If I uninstall the current Kodi, and install other version of Kodi, will the wrapper still work?

I think it should work. The wrapped can even work in SPMC (the Android fork of Kodi). It is a setting that is done at system level.

If I uninstall the current Kodi, and install other version of Kodi, will the wrapper still work?

I think it should work. The wrapped can even work in SPMC (the Android fork of Kodi). It is a setting that is done at system level.

I guess as long as it installs the playercorefactory.xml file in the same path as the preinstalled KODI. As far as I know all that the Wrapper does is that it modifies the playercorefactory.xml file to call the external HiMediaPlayer. Or correct me if I'm wrong.

Thanks guys.  ;D

Binnugsay

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #517 on: August 20, 2017, 10:17:12 AM »
is Kodi 18 Leia working on the himedia q10?
Hey, I'm using Kodi Leia and no problem with the Wrapper to play movies. Everything is fine ;)

reemster0180

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #518 on: August 20, 2017, 02:19:34 PM »
Hi All,

I'm glad these devices have excellent support from the community! I've read several pages but could't find an answer to my question. I have currently installed the official 2.0.4 FUTEKO. HMD-2.0.4 2017-07-07.110752, but I want to install this custom release. Can I flash it (2.0.4) directly over the current one I have?

Thanks in advance and keep up the good work!

tmihai20

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 331
  • Smart devices enthusiast
    • View Profile
    • My blog (mostly Romanian)
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #519 on: August 20, 2017, 05:10:12 PM »
Hi All,

I'm glad these devices have excellent support from the community! I've read several pages but could't find an answer to my question. I have currently installed the official 2.0.4 FUTEKO. HMD-2.0.4 2017-07-07.110752, but I want to install this custom release. Can I flash it (2.0.4) directly over the current one I have?

Thanks in advance and keep up the good work!

If you upgraded to official 2.0.4 by going through 2.0.3, yes, you can flash CFW (pcristi's firmware).
Riddle me this, riddle me that
Who is afraid of the big, black bat?
TV: Sony Bravia  KD-55XG8505 (4K, HDR - Dolby Vision)
TV: 42LA641S (42 inches, 3D, fullHD)
Player: Q10 Pro with HMD-2.0.0 2016-11-17.181855

reemster0180

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #520 on: August 20, 2017, 07:09:13 PM »
Hi All,

I'm glad these devices have excellent support from the community! I've read several pages but could't find an answer to my question. I have currently installed the official 2.0.4 FUTEKO. HMD-2.0.4 2017-07-07.110752, but I want to install this custom release. Can I flash it (2.0.4) directly over the current one I have?

Thanks in advance and keep up the good work!

If you upgraded to official 2.0.4 by going through 2.0.3, yes, you can flash CFW (pcristi's firmware).

Works like a charm!  ;D Thanks for the quick response and have a nice day!

MrQute-n

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #521 on: August 24, 2017, 08:07:10 PM »
What brainpan came up with this horrible default GUI for the Q10?

I mean, one plus to add apps would suffice would you not agree?

Sure as a default template, but give us the option to edit as people would like.

I have two plus signs including my apps that do exactly the same thing.

And get rid of facebook, skype and chrome. those that want these features should let them add them as options.

Is there a clean gui even if its modded or custom?

I have alot of experience with different brands and mediaboxes and the Q10 has potential, but with lacking features like custom screen size, zoom, custom aspect ratio and a better thought out remote control there are better alternitives to Q10 and Q5. sure they are abit slower but have more features and a way better gui!

Cheers!

/MRQT

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #522 on: August 24, 2017, 09:54:08 PM »
I have alot of experience with different brands and mediaboxes and the Q10 has potential, but with lacking features like custom screen size, zoom, custom aspect ratio and a better thought out remote control there are better alternitives to Q10 and Q5. sure they are abit slower but have more features and a way better gui!

Sale/refund your Q10Pro and buy your favorite Android box witch have all mentions feature please  let as to know what you choose.

Sorry guys for offtopic.

cocacola5373

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #523 on: August 25, 2017, 07:50:45 AM »
Hi Guys!

Q5 Pro owner here on Custom Firmware 2.0.4 and I really like the look and features of this custom firmware but the alert sound on startup surprises me all the time especially when I have the volume turned up. Lol. If I wanted to give the official 2.0.4 a try, can I just reflash via usb the official 2.0.4 firmware on top of Custom Firmware 2.0.4 or do I need to downgrade to an older firmware first before applying the Offical 2.0.4 firmware?  I had come from Offical 2.0.1 then 2.0.3 then CS 2.0.4 Cheers and thanks in advance! Keep up the excellent work guys! Loving this box!!

DancesWithChickens

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #524 on: August 25, 2017, 09:25:21 AM »
Does anyone else have power off issues with cfw 2.0.4?

They seem to be random every other day.

 

DELIVERY    WARRANTY / RETURNS    PAYMENT    ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021