FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Zidoo Z9X
  
Ultra-HD 4K Dolby Vision HDR10+ Media Player.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 

Author Topic: Q5/Q10 Pro Custom Firmware  (Read 787655 times)

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4532
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #525 on: August 25, 2017, 09:25:59 AM »
What brainpan came up with this horrible default GUI for the Q10?

I mean, one plus to add apps would suffice would you not agree?

Sure as a default template, but give us the option to edit as people would like.

I have two plus signs including my apps that do exactly the same thing.

And get rid of facebook, skype and chrome. those that want these features should let them add them as options.

Is there a clean gui even if its modded or custom?

I have alot of experience with different brands and mediaboxes and the Q10 has potential, but with lacking features like custom screen size, zoom, custom aspect ratio and a better thought out remote control there are better alternitives to Q10 and Q5. sure they are abit slower but have more features and a way better gui!

Cheers!

/MRQT

You're talking about the launcher. It can be replaced entirely very easily if you don't like it. Just go into Play Store and search for 'launcher'. Or you can set something like Kodi to startup on boot. Go to My Apps, find Kodi, press menu key on remote and select 'default start'.

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4532
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #526 on: August 25, 2017, 09:28:22 AM »
Hi Guys!

Q5 Pro owner here on Custom Firmware 2.0.4 and I really like the look and features of this custom firmware but the alert sound on startup surprises me all the time especially when I have the volume turned up. Lol. If I wanted to give the official 2.0.4 a try, can I just reflash via usb the official 2.0.4 firmware on top of Custom Firmware 2.0.4 or do I need to downgrade to an older firmware first before applying the Offical 2.0.4 firmware?  I had come from Offical 2.0.1 then 2.0.3 then CS 2.0.4 Cheers and thanks in advance! Keep up the excellent work guys! Loving this box!!

If you have 2.0.4 installed (either official or custom) then yes you can reflash other 2.0.4. No need to downgrade. Use the restore button method.

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4532
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #527 on: August 25, 2017, 09:28:50 AM »
Does anyone else have power off issues with cfw 2.0.4?

They seem to be random every other day.

More detail please about the issues?

cocacola5373

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #528 on: August 25, 2017, 10:19:44 AM »
Thanm you! Much appreciated!

Hi Guys!

Q5 Pro owner here on Custom Firmware 2.0.4 and I really like the look and features of this custom firmware but the alert sound on startup surprises me all the time especially when I have the volume turned up. Lol. If I wanted to give the official 2.0.4 a try, can I just reflash via usb the official 2.0.4 firmware on top of Custom Firmware 2.0.4 or do I need to downgrade to an older firmware first before applying the Offical 2.0.4 firmware?  I had come from Offical 2.0.1 then 2.0.3 then CS 2.0.4 Cheers and thanks in advance! Keep up the excellent work guys! Loving this box!!

If you have 2.0.4 installed (either official or custom) then yes you can reflash other 2.0.4. No need to downgrade. Use the restore button method.

DancesWithChickens

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #529 on: August 25, 2017, 07:12:09 PM »
Does anyone else have power off issues with cfw 2.0.4?

They seem to be random every other day.

More detail please about the issues?

Sometimes Q10 Pro will not turn on or off correctly.

To elaborate:
I have the lcd clock turned off, so when Q10 Pro is on,
the tiny power led in the corner is glowing white (red when off) and the circle in the middle is also glowing white.

So... sometimes turning on/off ist not working:
the circle in the middle will be glowing white while the power led will be red.
No signal to the AVR, the internal hdd is running.

In that case, i pull the power cable and plug it back in.
Only happened with cfw 2.0.4. so far.

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1093
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #530 on: August 25, 2017, 07:34:53 PM »
DancesWithChickens: Try my solution explained in this thread in the Reply #9 post: http://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=1897.0

DancesWithChickens

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #531 on: August 25, 2017, 07:53:32 PM »
DancesWithChickens: Try my solution explained in this thread in the Reply #9 post: http://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=1897.0

Thx for that workaround, but as stated above, it also happens while trying to power down the box.

wulkanos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #532 on: August 28, 2017, 11:24:13 AM »
Hello
May I install custom frimware 2.04 on official frimware 2.04 ?

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1308
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #533 on: August 28, 2017, 08:42:24 PM »
Hi Guys!

Q5 Pro owner here on Custom Firmware 2.0.4 and I really like the look and features of this custom firmware but the alert sound on startup surprises me all the time especially when I have the volume turned up. Lol. If I wanted to give the official 2.0.4 a try, can I just reflash via usb the official 2.0.4 firmware on top of Custom Firmware 2.0.4 or do I need to downgrade to an older firmware first before applying the Offical 2.0.4 firmware?  I had come from Offical 2.0.1 then 2.0.3 then CS 2.0.4 Cheers and thanks in advance! Keep up the excellent work guys! Loving this box!!

Read you gmail mail or uninstall gmail apps.

captvizcenzo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #534 on: August 29, 2017, 02:15:46 AM »
Hello
May I install custom frimware 2.04 on official frimware 2.04 ?
Yes you may.

netguru

  • Full Member
  • **
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #535 on: August 29, 2017, 12:41:26 PM »
update to newer kodi Versions easily ( eg Explorer) possible?

ceaca

  • Full Member
  • **
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #536 on: August 29, 2017, 12:50:41 PM »

I noticed it does not keep the wi-fi  off settings after the restart, wi-fi and ethernet are both open.

netguru

  • Full Member
  • **
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #537 on: August 30, 2017, 12:33:06 PM »
*push*

update to newer kodi Versions easily ( eg Explorer) possible?

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4532
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #538 on: August 30, 2017, 01:19:58 PM »
*push*

update to newer kodi Versions easily ( eg Explorer) possible?

Kodi can be updated either through Google Play Store (with auto update an option) or by downloading from the Kodi site.

Any version of standard Android Kodi can be installed.

jeps

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #539 on: August 30, 2017, 03:45:57 PM »
"Is not operational, because current HDR mode is not SDR"
That is the feedback I get, when I try to change any setting in the Imprex menu.

The material I am watching is not HDR (it is SDR 720p)

How does one bypass this lock?

 

DELIVERY    WARRANTY / RETURNS    PAYMENT    ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021