FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Zidoo Z9X
  
Ultra-HD 4K Dolby Vision HDR10+ Media Player.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 

Author Topic: Q5/Q10 Pro Custom Firmware  (Read 760466 times)

MusiCManiaC

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 116
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #480 on: August 09, 2017, 12:37:15 PM »
Hello,

Today I installed the following version:

update_Q10Pro themednoNavBar26Kodi17.2RC1shitty%29_HMD-2.0.1_2017-01-10.164949

Mod Kodi on this version looks promising :),I'm missing visualization only.Unfortunately, youtube still starts at the lowest resolution ,and changing it with Rii remote controller  is impossible.

You should install the most recent pcristi custom firmware, 2.0.4.

I'm sorry my mistake :) I currently have installed version update_Q10Pro_(update&themed&Kodi17.4[RC1-20170629])_HMD-2.0.4 2017-07-05.174159

PS. Visualisations works fine, but Rii remote controller works worse than previous versions firmware

Today I preinstall Kodi and I can not install estuary mod v.2 pcristi do you have link for kodi with latest estuary mod?

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1300
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #481 on: August 09, 2017, 02:21:24 PM »

Today I preinstall Kodi and I can not install estuary mod v.2 pcristi do you have link for kodi with latest estuary mod?

Skin MOD - Estuary MOD - KODI 17
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=267343

Skin MOD - Estuary MOD V2 - KODI 18
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=306757

Download link Guilouz Repository
https://github.com/Guilouz/repository.guilouz/raw/master/_repo/repository.guilouz/repository.guilouz-1.0.3.zip

szrobert

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #482 on: August 09, 2017, 06:46:04 PM »
Sorry guys a new repack uploaded(08.08.2017)
- Revert to YouTube for Android TV 1.3.11
- Remove Velvet(Google search) 3.6.16.1614640
- Revert workaround Google search popups when first play with HiMediaVideoPlayer or HDMI status change.

Thanks Robert for reporting. Please download again if still need it.

Network speed ok in latest 2.0.4 CFW?

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1300
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #483 on: August 09, 2017, 06:54:34 PM »
Network speed ok in latest 2.0.4 CFW?

Yes, a fix still keep it.

szrobert

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #484 on: August 09, 2017, 07:34:41 PM »
Network speed ok in latest 2.0.4 CFW?

Yes, a fix still keep it.

Thanks!! :)

Falko

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #485 on: August 09, 2017, 07:57:28 PM »
Hi, Pcristi!

I have installed on my Q10pro your CFW 2.0.4 from 05.08.2017. (mediafire.com). In all respects, this FW is very satisfied with me. Just want to have NEW HiMediaPlayer! I do not need a mouse control. Can you please give advice on how to do this? Maybe you can place mediafire.com link with a HMP download file for replace from old to new?


pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1300
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #486 on: August 09, 2017, 09:45:42 PM »
Hi, Pcristi!

I have installed on my Q10pro your CFW 2.0.4 from 05.08.2017. (mediafire.com). In all respects, this FW is very satisfied with me. Just want to have NEW HiMediaPlayer! I do not need a mouse control. Can you please give advice on how to do this? Maybe you can place mediafire.com link with a HMP download file for replace from old to new?

http://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=812.msg18226#msg18226

captvizcenzo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #487 on: August 10, 2017, 04:59:12 AM »
Hello, I just got my Q10 Pro from my local seller for a few days.
Could I install this CFW 2.0.4 over the official 2.0.4?

I'm having trouble getting my 4TB HDD to be used in the Q10 Pro, so probably I might try other firmware in case it will fix the problem.

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 647
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #488 on: August 10, 2017, 06:44:38 AM »
Hello, I just got my Q10 Pro from my local seller for a few days.
Could I install this CFW 2.0.4 over the official 2.0.4?

I'm having trouble getting my 4TB HDD to be used in the Q10 Pro, so probably I might try other firmware in case it will fix the problem.

Hi,
Yes you can but probably won't solve your problem. Search the forum for the many posts regarding issues with hard drives.

captvizcenzo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #489 on: August 10, 2017, 07:00:51 AM »
Hello, I just got my Q10 Pro from my local seller for a few days.
Could I install this CFW 2.0.4 over the official 2.0.4?

I'm having trouble getting my 4TB HDD to be used in the Q10 Pro, so probably I might try other firmware in case it will fix the problem.

Hi,
Yes you can but probably won't solve your problem. Search the forum for the many posts regarding issues with hard drives.
No older firmware would help too? Even 2.0.1 or Android 5.1?

I did try a lot of stuff, formatting to GPT/NTFS which should work typically, MBR/NTFS by using minitool (because windows won't allow 4tb partition using MBR), formatting to EXT4 using minitool, delete volume and setup using Q10 Pro (android) storage setting itself, attach using my Seagate GoFlex adapter then format using laptop, clean the drive using diskpart and re-initialize, and probably others.
One thing works, which was formatting the drive to fat32. Here the Q10Pro sees the HDD as corrupted usb storage. I then use the storage setup in setting and all 4TB is visible in media center. However being fat32, it limits the file size to 4GB which is not ideal at all.
One thing I have yet to try is to connect to PC SATA port and format from there. 

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 647
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #490 on: August 10, 2017, 07:42:58 AM »
Hello, I just got my Q10 Pro from my local seller for a few days.
Could I install this CFW 2.0.4 over the official 2.0.4?

I'm having trouble getting my 4TB HDD to be used in the Q10 Pro, so probably I might try other firmware in case it will fix the problem.

Hi,
Yes you can but probably won't solve your problem. Search the forum for the many posts regarding issues with hard drives.
No older firmware would help too? Even 2.0.1 or Android 5.1?

I did try a lot of stuff, formatting to GPT/NTFS which should work typically, MBR/NTFS by using minitool (because windows won't allow 4tb partition using MBR), formatting to EXT4 using minitool, delete volume and setup using Q10 Pro (android) storage setting itself, attach using my Seagate GoFlex adapter then format using laptop, clean the drive using diskpart and re-initialize, and probably others.
One thing works, which was formatting the drive to fat32. Here the Q10Pro sees the HDD as corrupted usb storage. I then use the storage setup in setting and all 4TB is visible in media center. However being fat32, it limits the file size to 4GB which is not ideal at all.
One thing I have yet to try is to connect to PC SATA port and format from there.

Take a look at this topic and post your problem there if it persists.
http://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=41.0

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1090
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #491 on: August 10, 2017, 07:55:31 AM »
One thing I have yet to try is to connect to PC SATA port and format from there.

This is the first thing you should have tried. As far as I know any other method you described supposed not to work.

captvizcenzo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #492 on: August 10, 2017, 08:22:25 AM »
One thing I have yet to try is to connect to PC SATA port and format from there.

This is the first thing you should have tried. As far as I know any other method you described supposed not to work.
I will try with a direct sata connection to my PC motherboard. Hopefully, this will work right away.

Update: It works!
What I did:
1. Connect the HDD to direct sata connection in a desktop PC, turn on PC. Was surprised to see the HDD had 3 partitions. AFAIK last formatting on laptop via USB was 1 big partition.
2. Clean the disk using diskpart in windows.
3. Re-initialize the HDD  using the disk management in windows to GPT.
4. Format the HDD to NTFS, one partition. I check again with diskpart, there are 1 big partiton and 1 small reserve partition, I didn't bother to merge them.
5. Turn off PC, detach sata connection, and transfer HDD into Q10pro.
6. Turn on Q10pro, and boom! The HDD is seen in media center!

Well, I should have done this in the first place. Wasted one day trying to do it via USB.

PS: Sorry to post this here, since I started asking if the firmware could help, might as well finish it here.  ;)
« Last Edit: August 11, 2017, 01:54:17 AM by captvizcenzo »

parthi4k

  • Full Member
  • **
  • Posts: 58
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #493 on: August 10, 2017, 06:35:11 PM »
Any screen shots of  "update_Q10Pro_(update&themed&Kodi17.4[RC1-20170629])_HMD-2.0.4 2017-07-05.174159",as I am in CS of HMD-2.0.1.
« Last Edit: August 10, 2017, 06:39:45 PM by parthi4k »

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4515
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #494 on: August 11, 2017, 09:06:12 AM »
Any screen shots of  "update_Q10Pro_(update&themed&Kodi17.4[RC1-20170629])_HMD-2.0.4 2017-07-05.174159",as I am in CS of HMD-2.0.1.

Appearance is very similar (identical I think) to CS 2.0.1. It's worth the update. 2.0.4 is a better FW than 2.0.1 and other apps are updated.

 

DELIVERY    WARRANTY / RETURNS    PAYMENT    ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021