FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Zidoo Z1000 Pro
  
Ultra-HD 4K Dolby Vision HDR10+ Home Theatre 3.5" HDD Media Player.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 

Author Topic: Q5/Q10 Pro Custom Firmware  (Read 764454 times)

hara

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #240 on: January 24, 2017, 09:50:15 AM »
Hello. I have a problem after I migrated from Android 5.1 to 7 and after a changed the firmware to 2.0 and after to 2.1 cs.
On both firmwares (officially and custom) i can`t connect Himedia Q5 Pro to my 5Ghz wifi network, only on 2.6 Ghz.
I mention that on Android 5.1 i could connect it.
It appears on the list of wifi networks, but when i insert the password it doesn`t do anything.
Sorry for my English.
Thanks in advance for any tip you have.

I can connect to 5Ghz network on 2.0.1 official no problem. The CS version shouldn't be any different in this regard so I think the problem may be something other than the Q5 Pro.

Try resetting your router and forgetting 5Ghz password on Q5 Pro (Settings - More Wifi - SSID - Forget).

I tried that. (reset router, upgrade firmware on router, make static ip on router for Q5). Nothing worked. All other devices in my house can connect to 5Ghz network (TV and smartphones). It must be something with android 7/firmware and router. If any help, my router is TP-Link Archer C9.

chrissbd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #241 on: January 25, 2017, 12:54:29 PM »
help me! I have a problem with play of 3D iso files in the new update 2.0.1 !
Can I reinstall only Wrapper Himedia player ?

if you give me a link to download

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4515
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #242 on: January 25, 2017, 02:34:10 PM »
Wrapper should still be installed.

* How to reinstall or uninstall wrapper? Using firmware 1.0.5 or later go My Apps - Wrapper and select either 'use wrapper player' or 'use Kodi player'. Toggling to 'use Kodi player', exiting wrapper app, then running wrapper app again and selecting 'use wrapper player' will reinstall wrapper.

If you've lost the wrapper app somewhow the apk for latest 122916 version is here: http://www.mediafire.com/file/ai52h2kaz4z2q5i/Wrapper-1.0.1_HMD_1229_Release.apk

chrissbd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: ?5/Q10 Pro ????????????? ???????
« Reply #243 on: January 25, 2017, 02:57:39 PM »
where to download firmware 1.0.5. player

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4515
    • View Profile
Re: ?5/Q10 Pro ????????????? ???????
« Reply #244 on: January 25, 2017, 03:17:16 PM »
where to download firmware 1.0.5. player

You almost certainly have firmware 1.0.5 or later installed. Firmware 1.0.5 was released in ~ May 2016.

Got to My Apps - Wrapper and select 'Use wrapper player'.

saj2001ind

  • Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #245 on: February 04, 2017, 01:41:23 PM »
what is the difference between CS firmware and official firmware ? any new features it has etc ?

safcsat

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #246 on: February 04, 2017, 02:44:03 PM »
what is the difference between CS firmware and official firmware ? any new features it has etc ?

A new look for sure.

For me, it wasn't as stable - kept getting crashes which I never had with official fw.  Kodi crashing and also Google services (I didn't try and update OTA etc..)

So just currently flashing official fw back onto box.

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4515
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #247 on: February 06, 2017, 08:36:50 AM »
A new look for sure.

For me, it wasn't as stable - kept getting crashes which I never had with official fw.  Kodi crashing and also Google services (I didn't try and update OTA etc..)

So just currently flashing official fw back onto box.

No stability problems with pcristi fw here. It has more and updated apps and improved appearance.

If you are only going to install one firmware I would recommend the pcristi firmware.

safcsat

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #248 on: February 06, 2017, 02:27:28 PM »
A new look for sure.

For me, it wasn't as stable - kept getting crashes which I never had with official fw.  Kodi crashing and also Google services (I didn't try and update OTA etc..)

So just currently flashing official fw back onto box.

No stability problems with pcristi fw here. It has more and updated apps and improved appearance.

If you are only going to install one firmware I would recommend the pcristi firmware.

Maybe a bad flash. I have the box working as I want now, finally, with Kodi 16.x and the wrapper/refresh switcher etc.. so will leave for now :)

trigeminus76

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Are patches already implemented in the custom firmware?
« Reply #249 on: February 10, 2017, 11:52:59 AM »
Are the following patches already implemented in the pcristi custom firmware:

[PATCH] Mount storage by UUID / Label
[PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
[PATCH] Samba server optimisation
[PATCH] Persistent mountpoints for SAMBA / NFS Shares

Thanks for helping.

Cheers, Daniel


pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #250 on: February 10, 2017, 12:57:37 PM »
custom firmware: have integrate only [PATCH] Persistent mountpoints for SAMBA / NFS Shares.
Mount points to original place
Samba --> /mnt/smb/
NFS --> /mnt/nfsShare/

safcsat

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #251 on: February 10, 2017, 10:55:50 PM »
A new look for sure.

For me, it wasn't as stable - kept getting crashes which I never had with official fw.  Kodi crashing and also Google services (I didn't try and update OTA etc..)

So just currently flashing official fw back onto box.

No stability problems with pcristi fw here. It has more and updated apps and improved appearance.

If you are only going to install one firmware I would recommend the pcristi firmware.

I must have been half asleep when I flashed this.

I didn't even flash pcristi firmware, I skipped right past it at the top of the page....apologies!

I will try it now :)

haovh_85

  • Full Member
  • **
  • Posts: 64
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #252 on: February 14, 2017, 11:34:28 AM »
@pcristi: Can i replace mouse in cs fw to original fw? Mouse in original fw is very big :( I want it small as your cs fw, please!

ododo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #253 on: February 14, 2017, 07:38:16 PM »
Any chance for little help from someone ..? How can I root this or official android 7 ? I have got rooted android 5 but I can't root this one. Can someone help me please? :( thanks

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #254 on: February 14, 2017, 08:39:11 PM »
http://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=1616.msg13433#msg13433

Any chance for little help from someone ..? How can I root this or official android 7 ? I have got rooted android 5 but I can't root this one. Can someone help me please? :( thanks

 

DELIVERY    WARRANTY / RETURNS    PAYMENT    ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021