FREE+FAST WORLD DELIVERY
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX  :  FORUM  :  CONTACT
Zidoo Z10 Pro
New generation Zidoo Media Player based on Realtek 1619DR chipset. 3.5" HDD bay. HDR10+, HDR, Dolby Vision VS10.  £269.99  €307  $361

Author Topic: Q5/Q10 & Q30/Q100 Pro CS-AK Custom Firmware  (Read 18333 times)

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1193
    • View Profile
Q5/Q10 & Q30/Q100 Pro CS-AK Custom Firmware
« on: May 08, 2019, 07:34:39 AM »
CS-AK CFW HMD 2.1.4
(Just a custom firmware base on HMD 2.1.4)





Please do not quote the entire post. Thanks for understanding.

Request(must have/do):
- backup, backup, backup.
- patience, patience, patience.
- player connect to internet.
- install with paper clip.

Installation Instructions:

FIRMWARE INSTALL CAN TAKE UP TO 10 MINUTES.
DO NOT POWER OFF DURING INSTALL.
WAIT FOR THE HOME SCREEN TO APPEAR.
PLAYER CAN REBOOT FEW TIMES.

1. Rename firmware update.zip (e.g. update_Q10Pro_CS-AK_(...)-HMD-2.1.4_Lighthome(...).zip) to update.zip.
2. Copy update.zip to the root of a USB pen drive.
3. Insert the USB pen drive into any USB port of the Q10Pro/Q5Pro/Q30.
4. With the Q10Pro/Q5Pro/Q30 turned off, use a paper clip to press and hold the the pinhole restore button on the back side of the Q10Pro/Q5Pro/Q30.
5. While keeping the RESTORE/UPGRADE button pressed, turn on the Q10Pro/Q5Pro/Q30.
6. The Q10Pro/Q5Pro/Q30 will show an Recovery Rainbow Rings logo and proceed to upgrade the firmware.
7. The box will auto-reboot few times until finished.
8. First boot can take 4-5 minutes.
9. Wait 15 minutes after first boot to allow system and apps to initialize.

Download mediafire

en-US vs ru-RU:
- Set English language vs Russian language.
- Time zone Athens vs Moscow.
- YouTubeTV, Pandora vs SmartYouTubeTV, TORServer.

Know problems:
- WiFi always on if quicksetting is access.
- Bee Explorer support local and SMB guest only.
- Weather must be set as Moscow, London, Paris, etc.
- Google Play services may need manually updated.
- Music player has some Chinese indication(strings).
- Music player autosearch NFS/SMB not work, do from Media Center instead.

Changelog:
v2.3
- mod OpenBlurayMode.apk replace with new mod version (details here)
v2.2
- update pointer icon
- add title for main apps from Lighthome
v2.1
- fix back screen over Wrapper + NFS
- add back VFD display clock on/off option on Android settings
v2.0
- update base to HMD 2.1.4
- keep quick setting from HMD 2.1.2
- ru-RU Kodi set default in language Russian

v1.5 (last base on HMD 2.1.2)
- avoid possible PQ degradation case by modified HimediaVideoPlayer
- fix default subtitle language Russian not working when Android language set Russian.
v1.4 for firmware stability request
- change Home  to Applications settings on Android settings.
v1.3
- fix back screen over Wrapper + NFS
- add Accessibility on settings.
v1.2
 - add Home on settings
 - fix Kodi AC3, DTS passthrough
 - add swapon script by Dimitri73.
v1.1 - add back Timed shutdown.
v1.0 - public release here.
v0.3 - fix HDD not go to sleep.
v0.2 - release for beta testing.
v0.1 - initial release.

Note:
Dirty update maybe can apply between CS-AK minor update version.

Credits:
- HiMedia for original firmware v2.1.2.
- Teragon for Sunset Hill Free LiveWallpaper
- Alkaid for idea, new design, icon pack, testing.
- pcristi for scripts, testing, assembly.

Special thanks :
- afss for beta testing Q5Pro
- haovh_85 for help downloading from baidu.

Thanks to everyone witch may have they contributions.

Feedback are welcome.

Please do not quote the entire post. Thanks for understanding.
« Last Edit: September 13, 2020, 11:16:24 AM by pcristi »

mihailuican

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 111
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #1 on: May 08, 2019, 07:47:31 PM »
CONGRATULATIONS !!!
Just two questions.
1. SUBTITLE BUG (most important for me) has it been checked for, is is RESOLVED likke in FW 2.0.1, which runs smooth for me?
2. Which kodi version is in it? Can it be replaced with good old krypton?
cheers.

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1193
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #2 on: May 08, 2019, 08:17:36 PM »
@mihailuican
1 SUBTITLE BUG on this FW is fixed by HiMedia, not my trick.
2 Official Kodi 18.2 (180200).
Uninstalled as any user application, disable automatic update on Google play then install yours favorite Kodi version.

algernon2607

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #3 on: May 09, 2019, 07:12:42 AM »
Quote

Posted by: pcristi
....
Set English language vs Russian language.
.....


Hello @Pcristi
This means that there is no other language ???

Thanks for all

Al

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1193
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #4 on: May 09, 2019, 08:39:49 AM »
@Al

Is mean when box start first time language is set on English US or language is set on Russian.
After that user can change language same with HiMedia OFW.
HiMediaSettings


AndroidSettings

mihailuican

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 111
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #5 on: May 09, 2019, 11:38:42 AM »
@Pcristi
THANK YOU.
The first photo is the launcher, or is it going to look the same as the regular Himedia Launcher?

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1193
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #6 on: May 09, 2019, 05:09:25 PM »
@mihailuican
After install is go to look like in screenshots.
CS-AK CFW include HoloSpiral,  Sunset Hill Free LiveWallpaper and more then 20 wallpapers.
Regular Himedia Launcher is not install on CS-AK CFW.

MusiCManiaC

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 116
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #7 on: May 09, 2019, 08:33:05 PM »
How happy I am that there are people who are working on improving the software of this equipment. Great respect.

I installed it a few minutes ago and I am impressed, thank you.visually looks great and I hope that it will be further developed.

Music player looks fine, I do not know how to edit the main icons,But this is not a problem right now.
« Last Edit: May 09, 2019, 08:36:35 PM by MusiCManiaC »

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1193
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #8 on: May 09, 2019, 10:01:53 PM »
@MusiCManiaC
Sorry main title are not editable, can use +/- on My Favorite or left, right category.


Thanks for feedback and nice words.

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1193
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #9 on: May 09, 2019, 10:13:27 PM »
Small fix
v1.1 - add back Timed shutdown




Who uses the CS-AK version[1.0] update_patch_Locker_for_CS-AK[1.0] are available on mediafire.
Rename as update.zip and apply from Setting/Upgrade/Local update/...

dorol

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #10 on: May 13, 2019, 05:20:25 PM »
Strange situation with wrapper using Q10 Pro CS-AK Custom Firmware:
Using wrapper with media center all Nfs shares (3 synology units} are working, no problem.
Using wrapper in kodi only one share is working,  black screen for others 2.
Any advice?

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1193
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #11 on: May 13, 2019, 05:52:53 PM »
Not working path have some special like symbol(#+) or extended character?

dorol

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #12 on: May 13, 2019, 06:16:40 PM »
Not working path have some special like symbol(#+) or extended character?

Hello and thanks.
No special symbols or extended characters.
I did a fresh install and now nothing works using wrapper in Kodi.
I can see  Nfs shares but  when i play a movie i get a blank screen and a grey band up saying Video Player .
Mediacenter works with wrapper.
Kodi player works.

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1065
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #13 on: May 14, 2019, 05:09:45 AM »
Re-activate the Wrapper, see FAQ.

dorol

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro CS-AK Custom Firmware
« Reply #14 on: May 14, 2019, 06:34:20 AM »
Re-activate the Wrapper, see FAQ.

Thanks
Already done - no success
The only solution i found is to map shares  with zeroconf browser.

 

DELIVERY  :  WARRANTY / RETURNS  :  FAQ  :  BREXIT  :  ABOUT
Price in £GBP with conversion by Paypal (more info). UK+EU delivery includes VAT at 20% (more info). Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2020