FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Zidoo UHD3000
  
Professional Ultra-HD 4K Dolby Vision HDR10+ Home Theatre 2x 3.5" HDD Media Player with Hi-Fi audio.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 
$1001

Author Topic: Android TV Custom Firmware Q10 Pro  (Read 99722 times)

retalhador

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #150 on: February 15, 2020, 01:58:25 PM »
Hi my friends. This Android TV Custom Firmware is amazing.
But i think It's could be better if have the "TVheadend" .
So i found a STB with the same chipset and same software ATV and it have a TVheadend.
Maybe the @pcristi can copy this compiles files and build the ATV to Q10pro.
If possible the link to this firmware is ftp://enjoy.myftp.org/pixel-premium-0215.zip
« Last Edit: February 15, 2020, 02:06:14 PM by retalhador »

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1287
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #151 on: February 15, 2020, 11:27:18 PM »
@retalhador
Nor rely same SoC as Q10/Q5Pro Hi3798CV200 and your shared firmware is Hi3798MV200 like on HiMedia Q30.
Sorry I will not do port of TVheadend from Badasystem to HiMedia box. If you like they work please support them and buy one of box Dinobot U5mini, Ferguson Ariva ATV Combo/TT, or Dinobot 4K Plus, Q8 Xsarius, ATTO Pixel Premium, Ferguson FBOX ATV etc.
Thanks for understanding.

retalhador

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #152 on: February 16, 2020, 08:06:09 PM »
@retalhador
Nor rely same SoC as Q10/Q5Pro Hi3798CV200 and your shared firmware is Hi3798MV200 like on HiMedia Q30.
Sorry I will not do port of TVheadend from Badasystem to HiMedia box. If you like they work please support them and buy one of box Dinobot U5mini, Ferguson Ariva ATV Combo/TT, or Dinobot 4K Plus, Q8 Xsarius, ATTO Pixel Premium, Ferguson FBOX ATV etc.
Thanks for understanding.
  @pcristi thanks for your explanation. I will buy ATTO pixel premium soon.

ARMY

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #153 on: February 29, 2020, 09:31:13 AM »
hi, is it possible to find a solution to the non-shutdown of the Q10 pro with Pcristi's CFW ATV?

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1287
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #154 on: February 29, 2020, 01:19:07 PM »
@ARMY
Sorry I think not as on my Q10Pro always shutdown working from IR Remote/Power menu/ATV power menu.
PS: I don't use internal HDD or Kodi.

turtlejay

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #155 on: March 11, 2020, 02:26:17 PM »
I might be missing something but I can't find the Bluetooth settings. Where are they?

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 643
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #156 on: March 13, 2020, 11:59:28 AM »
I've reinstalled the same firmware with the reset button method and reinstalled all the apps I had before. The box is shutting down properly for some days now.
How can I make an "image" of the internal storage so I can just reinstall if needed in the future? Basically, I can I create a custom firmware?
Thanks

ARMY

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #157 on: March 19, 2020, 01:44:26 PM »
I've reinstalled the same firmware with the reset button method and reinstalled all the apps I had before. The box is shutting down properly for some days now.
How can I make an "image" of the internal storage so I can just reinstall if needed in the future? Basically, I can I create a custom firmware?
Thanks
hi, did you restore by overwriting the previous ATV firmware or did you install something else first?  Thanks in advance

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 643
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #158 on: March 19, 2020, 02:00:48 PM »
I've reinstalled the same firmware with the reset button method and reinstalled all the apps I had before. The box is shutting down properly for some days now.
How can I make an "image" of the internal storage so I can just reinstall if needed in the future? Basically, I can I create a custom firmware?
Thanks
hi, did you restore by overwriting the previous ATV firmware or did you install something else first?  Thanks in advance
I've reinstalled the same ATV version 2.15 I had before

ARMY

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #159 on: March 23, 2020, 11:44:49 AM »
I've reinstalled the same firmware with the reset button method and reinstalled all the apps I had before. The box is shutting down properly for some days now.
How can I make an "image" of the internal storage so I can just reinstall if needed in the future? Basically, I can I create a custom firmware?
Thanks
hi, did you restore by overwriting the previous ATV firmware or did you install something else first?  Thanks in advance
I've reinstalled the same ATV version 2.15 I had before
Ok, thank you

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1287
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #160 on: April 17, 2020, 10:48:37 PM »
update_Q30_(unofficial_ATV[v2.15.2])-HMD-2.1.5 2019-12-11.163956
update_Q5Pro_(unofficial_ATV[v2.15.2])-HMD-2.1.5 2019-12-09.171045
update_Q10Pro_(unofficial_ATV[v2.15.2])-HMD-2.1.5 2019-12-10.113757



 BIG THANKS to xam1988 for fantastic work done on his AndroidTV Q10pro v0.4.

v2.15.2
- Fix crash of Package Installer
- Navigation bar sizes to 0.
- Add small forgotten things from CFW ATV v2.1.0

v2.15.1
- System UI change to 320dpi picked form AndroidTV Q10pro v0.4.
- HiMedia LAN working again with complex password.
- HiMediaVideoPlayer patched for Wrapper+Kodi+NFS. --> Thanks MadAndron for help with test.
- Reverse some change for Kodi DTS passthrough.
- Add some Russian translation from CS-AK FW.
- Add small forgotten things from CFW ATV v2.1.1/2.1.4.
- Cherry pick some idea of xam1988 from his AndroidTV Q10pro v0.5 --> Thanks again to xam1988.
 Q5Pro version --> need some user to test it.

v2.15.0
- RC2 build

Changes log:
- fix ANR popup for lasted Google Play --> thanks to U5 Team(Dinobot)
- fix Google Music Play, Eurosport player updated to mobile version --> thanks to HiMedia
- HiMediaVideoPlayer untouched --> need feedback about black screen bug when use Kodi+wrapper+nfs.
Q30
- remove force DRM to L3
Q10Pro
- DRM L3 force when HDCP 2.2 not set it
- set HDCP 2.2 enabled will get back screen with HiMediaVideoPlayer
- Q10Pro with PCB v2.2 (ethernet w/o leds) maybe DRM L1 active when HDCP 2.2 is set.

Know situation:
- HiMedia boot logo can be display on pink/red/green color on some UHD display when HDCP 2.2 set enable.

Download link here.

Note:
- not ask about ETA for Q5Pro done.
- Q30 base on CN firmware HMD-2.1.5 2019-12-11.163956 --> thanks to RiCo97
- Q5Pro base on CN firmware HMD-2.1.5 2019-12-09.171045 --> thanks to haovh_85
- Q10Pro base on CN firmware HMD-2.1.5 2019-12-10.113757 --> thanks to haovh_85

« Last Edit: April 19, 2020, 09:44:48 PM by pcristi »

Binnugsay

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #161 on: April 18, 2020, 01:19:00 PM »
Best regards pcristi, as always you are the best one and Big Thanks  ;)

divakar_mba

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #162 on: April 19, 2020, 03:47:42 PM »
i have installed q5 pro firmware but play store is not working and thop tv android app not working, please give me solution

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1287
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #163 on: April 19, 2020, 08:41:57 PM »
divakar_mba
Did you install with restore method(paper clip)?
I test Q5Pro version and Google play working fine.

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 643
    • View Profile
Re: Android TV Custom Firmware Q10 Pro
« Reply #164 on: April 19, 2020, 09:03:42 PM »
Hi,
With version 2.15.1, when using a mouse, occasionally the navigation bar with the home button appears on the right side of the screen and I can't hide it, have to restart the Q10. Was this fixed in version 2?
Thanks

 

DELIVERY  :  WARRANTY / RETURNS  :  PAYMENT    EU SHIPPING AFTER BREXIT  :  ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021