FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Zidoo Z1000 Pro
  
Ultra-HD 4K Dolby Vision HDR10+ Home Theatre 3.5" HDD Media Player.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 

Author Topic: Q5/Q10 Pro Custom Firmware  (Read 764517 times)

EazyVG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #570 on: September 20, 2017, 08:28:29 PM »
pcristi as always great work. sw works perfectly.  :)  Write how to turn off screensaver. Regards


Thanks for this, was unable to find it as was interfering a lot, the chromecast screensaver! Finally one issue less.

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #571 on: September 20, 2017, 08:31:35 PM »

Thanks for this, was unable to find it as was interfering a lot, the chromecast screensaver! Finally one issue less.

What you mean? Interfering with what?

afss

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #572 on: September 20, 2017, 08:34:35 PM »
@afss
Yes just recheck few minutes a go, check filename with any Android Explorer a common problems is file is rename under Windows to update.zip.zip inside of update.zip.

ok, let me check things again.

EazyVG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #573 on: September 21, 2017, 07:31:29 AM »

Thanks for this, was unable to find it as was interfering a lot, the chromecast screensaver! Finally one issue less.

What you mean? Interfering with what?

Well, not sure if I can mention here (on Quasar add-on), but:

When launching some TV Show via Quasar (haven't tried other streaming add-ons,yet), if the show starts and I put it to Pause, after 3 mins (i think) the Screensaver (which is set as per Android system, not in Kodi) will kick in, the Chromecast pics, and then when I wanted to resume playing the show, it will drop the streaming and needed to re-initiate the whole process (start downloading/buffering) and then only continue watching, once it has buffered to the position where I left it. Hope I was able to explain ))

Other than that I have disabled apps that I do not use or need, and your 2.0.5 is running flawlessly. The only issue which I found pertains to the System->Advanced->Video Color Space & HDMI Deep Color setting:

I have Sammy 4K HDR (via Denon AV 4K/HDR compatible) and set it to "YCbCr420 10bit", but when launch the movie non HDR and come back it automatically changes to "YCbCr422", while TV HDR Mode remains with "HDR10". This actually doesn't interfere, as in when I launch 10bit 4K/HDR movie, it does show them in HDR. Not sure if this change, which automatically changes, does have any influence on players (Kodi and HiMedia), as said earlier the HDR continues to work properly. Perhaps I should mention that Imprex Engine is set to OFF (don't like the post effects).

Also a Tip for users: In order to get DTS:X (and DTS-HDs) and Atmos (and TrueHD, DD+) to work one needs to set the HDMI Output to RAW, SPDIF to Close (unless it is being used) and HBR Output to Auto. This way all 5.1 and 7.1 works as needed.
« Last Edit: September 21, 2017, 07:45:04 AM by EazyVG »

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #574 on: September 21, 2017, 08:00:09 AM »
@EazyVG
Thanks for explain pause problems when use streaming add-ons with android daydream enable, let's see if can be avoided.

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1090
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #575 on: September 21, 2017, 08:08:44 AM »
EazyVG: 420 mode only supported on 4K 60Hz, that's why it's normal if it switches back to 422 when you start a 23.976fps (24Hz) video. Tho' i agree that it should switch back again to 420 mode, when stopping playback and exitin to the GUI. Not much to do with this anyway, you would get the benefit from 420 only with some rare 4K 60fps demos. And i guess, when you select 422 the Box will auto determine and switch the bit depth (8 or 10bit) according to the video source. (Or someone correct me if I've mistaken...)
« Last Edit: September 21, 2017, 08:19:10 AM by Mount81 »

netguru

  • Full Member
  • **
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #576 on: September 21, 2017, 08:54:02 AM »
"dirty" Flash from CFW 2.05 possible?

EazyVG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #577 on: September 21, 2017, 01:11:35 PM »
One more question, if I may. How I can make sure that Q10 Pro never goes to Suspend (Auto Off) due to inactivity. I cannot find an option to turn this OFF, so it stays ON till I switch it off myself. Thanks.

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #578 on: September 21, 2017, 01:23:17 PM »
One more question, if I may. How I can make sure that Q10 Pro never goes to Suspend (Auto Off) due to inactivity. I cannot find an option to turn this OFF, so it stays ON till I switch it off myself. Thanks.

Make dirty install with newest version from mediafire and set android daydream OFF like that will run like OFW auto power Off after 24 hours, for all most of users is equals to never.

EazyVG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #579 on: September 21, 2017, 01:25:18 PM »
One more question, if I may. How I can make sure that Q10 Pro never goes to Suspend (Auto Off) due to inactivity. I cannot find an option to turn this OFF, so it stays ON till I switch it off myself. Thanks.

Make dirty install with newest version from mediafire and set android daydream OFF like that will run like OFW auto power Off after 24 hours.

Sorry, but I didn't get what you said! ))

I flashed the latest "update_Q10Pro_(update&themed&Kodi17.4)-HMD-2.0.5+2017-09-13.185132", downloaded yesterday only. Do you want me to reflash again? I just finished setting up Kodi with all settings, and this means I will end up with clean system, again - took me hours to configure it just the way I like it. Or, by "dirty flash" all will remain intact? BTW, I didn't know there was a "dirty flash" - how?

Then "daydream OFF like that will run like OFW auto power Off after 24 hours." - didn't understand at all; can you please rephrase it :p

I already have Screen saver = Off (toggle). It automatically switched off in about 5 mins!
« Last Edit: September 21, 2017, 01:36:48 PM by EazyVG »

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #580 on: September 21, 2017, 01:42:50 PM »
Yesterday I change two time to get work around for this request, please redownload and make dirty install.
After you reinstall via USB upgrade(dirty flash) set android daydream(screen saver) OFF like is explain on this post
http://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=812.msg19575#msg19575

OFW had auto suspend time set to 24 hours of inactivity,  witch for almost of user will never go to auto off.
« Last Edit: September 21, 2017, 01:45:49 PM by pcristi »

EazyVG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #581 on: September 21, 2017, 02:15:31 PM »
Got it and thanks a lot ... much appreciate the custom ROMs and keeping them rolling and updated and bugs being fixed!

frank3523

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #582 on: September 21, 2017, 02:34:29 PM »
I'm running cfw 2.0.4 now. Is it possible to do a rolling upgrade to cfw 2.0.5. so I don't have to config all from scratch.

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1303
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #583 on: September 21, 2017, 02:43:09 PM »
I'm running cfw 2.0.4 now. Is it possible to do a rolling upgrade to cfw 2.0.5. so I don't have to config all from scratch.

Is possible to update from CFW 2.0.4 to CFW 2.0.5 via USB upgrade, but are not recommended.
Anyway make backup, backup, backup for all you sensitive data just in case something will go wrong and recovery from 2.0.4 decide to make factory reset.

hgr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #584 on: September 22, 2017, 02:01:07 PM »
I just upgraded to the Q5 Pro CFW 2.0.5 and my screens are in black and white. (background in black, text and pics in white)
In the original firmware they are coloured

Update: Its's "Whicons"
« Last Edit: September 22, 2017, 02:22:36 PM by hgr »

 

DELIVERY    WARRANTY / RETURNS    PAYMENT    ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021