FREE+FAST WORLD SHIPPING
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX  :  FORUM  :  CONTACT
Zidoo UHD2000
Professional 4K HDR media box with XMOS ESS DAC, 2x 3.5” HDD, 2x HDMI, auto res + framerate switching, UHD/BD menus, Hi-Fi audio, linear PSU and Zidoo media interface.

Author Topic: Q10 pro not powering off/on via remote  (Read 1058 times)

yalwaysme

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Q10 pro not powering off/on via remote
« on: August 21, 2019, 02:16:06 AM »
Hi please help.

When I press off on remote or via power off app the q10 firs black screen but white light not red light at front. So can't turn it on with remote again. I have to unplug from wall socket. Any idea why?

Thanks.

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 510
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #1 on: August 21, 2019, 08:48:31 PM »
There's some app running in the background preventing the box to completely turn off. Try to kill the apps before turning off to see if you can find out wich one.

rollingrock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #2 on: August 22, 2019, 03:01:55 AM »
Hi please help.

When I press off on remote or via power off app the q10 firs black screen but white light not red light at front. So can't turn it on with remote again. I have to unplug from wall socket. Any idea why?

Thanks.
I get the same but only randomly, say 1 in every 10 shutdowns.

Don't have any other add-ons except the Himedia default add-ons so it seems Himedia firmware is the root of this.

Joker

  • Full Member
  • **
  • Posts: 79
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #3 on: August 22, 2019, 06:31:56 AM »

yalwaysme

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #4 on: August 22, 2019, 08:17:14 AM »
I've tried the kill all background app several times but problem still there.

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1082
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #5 on: August 22, 2019, 01:07:54 PM »
@yalwaysme
If you use internal HDD/USB HDD disconnect all then see if still happens.
Between witch is last FW version  install with paper clip on your box and what is current FW version?

Joker

  • Full Member
  • **
  • Posts: 79
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #6 on: August 23, 2019, 02:48:14 AM »

yalwaysme

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #7 on: August 25, 2019, 04:48:25 AM »
Cheers guys  I factory reset and installed pcristi CFW 2.1.4 latest lighthome version and all working superb.

Thank you all.

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 510
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #8 on: September 08, 2019, 09:04:53 AM »
So this problem started to happen to me today and I didn't installed anything.
-The problem also occurs if I turn the Q10 off after it boots without opening any apps;
-also occurs if I disconnect the internal hard drive and other external hardware;
-also occurs if I turn it off via the power app that's pre-installed;
-also occurs after cleaning the apps cache.

This has randomly happened before with custom and official firmware but now happens every time, I'm using the latest Android TV custom version.

tlchuan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #9 on: September 09, 2019, 09:16:30 AM »
still occur some time

Joker

  • Full Member
  • **
  • Posts: 79
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #10 on: September 09, 2019, 04:50:47 PM »
« Last Edit: September 09, 2019, 05:31:30 PM by Joker »

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 510
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #11 on: September 09, 2019, 09:43:10 PM »
Joker, I know what you mean but that's only available on the official firmware. The custom firmware comes pre-installed with a shutdown app that also doesn't turn of the box completely right now, but it used to.

I think it's going into power save mode instead of shutting down.

Joker

  • Full Member
  • **
  • Posts: 79
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #12 on: September 10, 2019, 02:27:53 AM »
« Last Edit: September 10, 2019, 03:32:49 AM by Joker »

saltino

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #13 on: September 10, 2019, 11:08:41 AM »
It's a common problem, rewrite/overwrite last firmware and problem it's solved

stl

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 510
    • View Profile
Re: Q10 pro not powering off/on via remote
« Reply #14 on: September 11, 2019, 04:37:43 PM »
Does a "dirty" install solve it?

 

DELIVERY  :  WARRANTY / RETURNS  :  FAQ  :  BREXIT  :  ABOUT
Price in £GBP with conversion by Paypal (more info). UK+EU delivery includes VAT at 20% (more info). Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2019