FREE+FAST WORLD SHIPPING
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX  :  FORUM  :  CONTACT
Zidoo Z1000
Professional 4K HDR media box with 3.5” internal HDD bay, auto resolution + framerate switching, UHD/BD menus, Hi-Fi audio and Zidoo media interface.

Author Topic: Disable Q10 Pro WiFi  (Read 3913 times)

same240

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #15 on: October 15, 2018, 11:03:09 AM »
Just wondering is anyone's Q10 Pro will stay OFF after boot up?  ::)

I did manage to get it to stay off by editing the build.prop file in System. You need Root access to do this  ??? ???!
It did work BUT it brought up more problems so I would NOT advise it!
Good to know this, thanks for sharing.


Solved in 2.10 firmware

Now WIFI still OFF away trought a reboot
Really? OK, will try upgrade then.

maelor

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 262
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #16 on: October 15, 2018, 03:39:46 PM »
Solved in 2.10 firmware

Now WIFI still OFF away trought a reboot

I have to disagree with you on that!

In the Settings, does yours say "Wi-Fi" followed by "Disconnected"???
But click on "Wi-fi" and you will see that It is actually "ON". We want it "OFF" permanently.

There is a difference between "Disconnected" and "Disabled".
We want "Wi-Fi" followed by "Disabled"!
HiMedia Q10 Pro | Firmware 2.1.4 | Android 7.0 | Kodi 18.5 | Rii mini i25

manley

  • Full Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #17 on: October 22, 2018, 08:50:38 AM »
I've only tried it a couple of times but the new customised firmware leaves the wifi off even after a reboot.

same240

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #18 on: October 25, 2018, 03:43:41 PM »
oh, i still not yet try the v2.1.0.
Can we highlight this to futeko about this so hope can resolve in next update?

maelor

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 262
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #19 on: October 25, 2018, 08:23:38 PM »
I've only tried it a couple of times but the new customised firmware leaves the wifi off even after a reboot.

What makes you think that the Wi-Fi is off?? In the Settings, does it say:

Wi-Fi
Disconnected

or

Wi-Fi
Disabled

It's only OFF when it says "Disabled"
HiMedia Q10 Pro | Firmware 2.1.4 | Android 7.0 | Kodi 18.5 | Rii mini i25

manley

  • Full Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #20 on: October 26, 2018, 08:06:59 AM »
Update to my earlier reply unfortunately the new revised customised firmware doesn't switch off the wifi on reboot.

same240

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #21 on: October 27, 2018, 11:12:24 AM »
For v2.0.8, when Q10Pro in early boot up, the WiFi is OFF (Yes, if you go in the WiFi setting, it show disable).
But after 1 or 2 minutes more, the WiFi auto turn ON  :o
Some apps trigger WiFi to ON?  ???

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1070
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #22 on: November 08, 2018, 08:15:39 AM »
For me with clean install of HiMedia OFW v2.1.0 and CFW v2.1.0[1.3.1] is look to be keep OFF after power circle / reboot.
Can others test if is solved?

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1026
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #23 on: November 11, 2018, 04:41:19 AM »
Why is there a need to turn off the Wi-Fi? Does it connect every time, even if the Ethernet cable is connected? In this case which connection does it use for real? I guess it can't be using both at the same time.

The simplest solution is to delete your Wi-Fi authentication from the list. I don't get it what's so difficult in this...?

rollingrock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #24 on: May 29, 2019, 05:02:42 AM »
Why is there a need to turn off the Wi-Fi? Does it connect every time, even if the Ethernet cable is connected? In this case which connection does it use for real? I guess it can't be using both at the same time.

The simplest solution is to delete your Wi-Fi authentication from the list. I don't get it what's so difficult in this...?

It is not just the connection to the login wifi but the software button keeps switching on at every new reboot. For myself it interferes with the LAN connection somehow and using the device is sluggish, keep getting pop up messages app has stopped working and must wait or exit or it seizes the device, the whole network  connection shuts down sometimes and requires to reconnect the LAN.

When either the LAN or wifi is singly connected these problems do not  arise.

kodiloaded

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 146
  • It's not good to step in dogshit !
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #25 on: May 29, 2019, 01:13:45 PM »
I am running CFW 2.1.1 and WIFI turns on with every boot

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1070
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #26 on: May 29, 2019, 02:49:22 PM »
I am running CFW 2.1.1 and WIFI turns on with every boot

WiFi need stay OFF start with OFW v.2.1.0 and CFW v2.1.0[1.3] if not once on install application trigger location or user open HiMedia Network Settings.
How to test do clean install, go to Settings/More Settings/WiFi set OFF, power OFF/restart box, then check again Settings/More Settings/WiFi will see is still OFF.  After that working as need, start to see witch user application force it ON.

Note: WiFi OFF need to be check it on Settings/More Settings/WiFi don't expected to get on Android Settings report "WiFi disabled" after reboot/power circle.

rollingrock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #27 on: July 02, 2019, 03:41:31 PM »
Reinstalled firmware 2.1.1 completely, wifi switches itself on after every boot. Uninstalled all apps and it still switches on. I have disconnected from the from all wifi access points  login but still see all the access points. SOmehow this is affecting my device.

If I do not go into settings and switch the button off to (disable) then I still get interference with the LAN and keep getting pop messages wait or close app or whatever process is running several times. This device is really sluggish.

This does not happen on any of my other tv boxes, Q30, Q5, A5, M8s Pro, Minix and H96 pro plus.

At every boot have to go into settings ad switch off the wifi to stop the device hanging or getting constant popup messages wait, close app or send feedback.

Honestly, how hard can it be for the Himedia specialist to solve this.
« Last Edit: July 03, 2019, 02:22:15 AM by rollingrock »

kodiloaded

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 146
  • It's not good to step in dogshit !
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #28 on: July 02, 2019, 06:22:26 PM »
I am running CFW 2.1.4 and WIFI stays off once you disable it, Has never turned itself on.

rollingrock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Disable Q10 Pro WiFi
« Reply #29 on: July 03, 2019, 02:17:31 AM »
I am running CFW 2.1.4 and WIFI stays off once you disable it, Has never turned itself on.

OK Thanks, I will give this a try, did not install this version because there were some remarks in the forum that some characters in one of the apps shows up in a foreign language.
« Last Edit: July 03, 2019, 03:48:00 AM by rollingrock »

 

DELIVERY  :  WARRANTY / RETURNS  :  FAQ  :  BREXIT  :  ABOUT
Price in £GBP with conversion by Paypal (more info). UK+EU delivery includes VAT at 20% (more info). Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2019