! WE ARE OPEN !
COVID-19 INFO HERE
FREE+FAST WORLD DELIVERY
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX  :  FORUM  :  CONTACT
Zidoo UHD2000
Professional 4K HDR media box with XMOS ESS DAC, 2x 3.5” HDD, 2x HDMI, auto res + framerate switching, UHD/BD menus, Hi-Fi audio, linear PSU and Zidoo media interface.  £699.99  €808  $884

Author Topic: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.  (Read 29004 times)

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4262
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #45 on: November 10, 2017, 09:13:49 AM »
Hi,

Is this patch work on playing UHD BD/BD/DVD Folder?

How can I select external SRT subtitle on playing UHD BD/BD/DVD Folders?

One more question, I found on a German website they offer item similar to Q10 Pro but quoted it supports 10TB HDD. Is this also apply to Q10 Pro, Is anyone ever try?

Thanks

Yes it should work on UHD BD/BD/DVD Folder.

10TB HDD should work OK. In fact, I don't think there is an upper limit, it's more that the larger drives haven't been tested.

I'd be interested in what's the largest HDD anyone has tested in a Q10 Pro? 10TB+?

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4262
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #46 on: November 10, 2017, 09:15:50 AM »
There is a new version of Q10 Pro firmware 2.0.6 which includes the BD menu patch.

It's not officially from HiMedia, but, well, they certainly pointed me in the direction of it's existence.  :o

Q10 Pro only. No changes from 2.0.6 except BD menu patch included. Link is direct to update.zip so copy update.zip direct to USB stick.

http://www.mediafire.com/file/2ao6cf7mnuh5mva/update.zip

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1040
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #47 on: November 10, 2017, 10:42:48 AM »
There is a new version of Q10 Pro firmware 2.0.6 which includes the BD menu patch.

It's not officially from HiMedia, but, well, they certainly pointed me in the direction of it's existence.  :o

Q10 Pro only. No changes from 2.0.6 except BD menu patch included. Link is direct to update.zip so copy update.zip direct to USB stick.

http://www.mediafire.com/file/2ao6cf7mnuh5mva/update.zip

Does it have the auto frequency switching corrected when the playback is started from the full BD menu?

Regarding: if not, can we still load up the Himedia BD menu inside the full BD menu to least start the playback from there (selecting the main title), and will it then playback the video content on the correct frequency?

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4262
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #48 on: November 10, 2017, 02:55:42 PM »
Does it have the auto frequency switching corrected when the playback is started from the full BD menu?

No changes from 2.0.6 except BD menu patch included.

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1040
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #49 on: November 10, 2017, 05:30:23 PM »
Does it have the auto frequency switching corrected when the playback is started from the full BD menu?

No changes from 2.0.6 except BD menu patch included.

WOW, what an exhausting and useful answer to all of my concerned questions!

Thanks for the great "support"!

newbi14

  • Full Member
  • **
  • Posts: 61
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #50 on: December 27, 2017, 12:04:44 PM »
with Patch i have always 60p on tv and proyector, i cant change it to 24p?  How is it posible? only running without patch? is this a bug?  THX

Topdude

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #51 on: December 30, 2017, 06:51:29 PM »
Today I was playing a bluray and the next button on the remote took me to the next indeed. The next bluray on my drive, that is.
Luckily I found this on the forum and tried the patch on my firmware 2.0.6 official.

I did as described in the first post but the app never showed up. I restated the Q10, no bluray app. Tried to install again. Same thing.
Took the device off the power and started agin. Still no app anywhere to be found.

But magically there is now a menu when I open a bluray and this time when I press next it takes me to the next chapter on the bluray.
So far so good. I'll check on the auto frame rate switch later.

Reelyator

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #52 on: January 01, 2018, 05:50:12 PM »

bfrqrv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #53 on: February 25, 2018, 06:44:00 PM »
Can someone confirm the bug in the auto framerate switching? I also have noticed this only when I start the bluray with the full menu. I noticed that when I start the bluray with the lite menu first, and then stop and start the full menu, the framerate is switched correctlt to 24.
Is there another way, or most inportant do we think this bug will be solved in a next firmware?
The player is very good, but this is almost a dealbreaker.

hanspampel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #54 on: February 26, 2018, 04:32:45 AM »
Yepp, can confirm this bug. AutoFM Script should solve this bug atm.

bfrqrv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #55 on: February 26, 2018, 02:30:00 PM »
Thx, but still a little confused. Do I need to install 2 patches for Kodi and for the Himedia mediaplayer to solve the framerate bug?
I read both, but its difficult to determine which one is settled in the newer firmware allready.

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1040
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #56 on: February 26, 2018, 03:19:58 PM »
The user made framrate patch is not a solution for me. HiMedia needs to implement the correct Hz switching in to the BD menu app itself as well.

However it's a peripheral issue for me at the moment, HiMedia still needs to fix and implement a lots of other, more important things in to the new firmware. Due to the SD/.avi video issue the 2.0.7 was rather disastrous. I'm Still sticked to 2.0.6 despite it has this annoying lip-sync issue. Wonder how 2.0.8 will accomplish.   

adiyen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #57 on: March 12, 2018, 03:56:31 PM »
Not Supporting BD Java Menu. Any solution for that please help.


valkyrie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #58 on: March 25, 2019, 02:32:13 AM »
Does the patch work in FW2.1.1?

DMD

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 226
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro BD-ISO Menu Support. BETA Patch.
« Reply #59 on: May 23, 2020, 07:17:18 PM »
Any news on the horizon for this patch?
Thanks
HiMedia Q5 Pro and Q10 Pro (OFW 2.1.4) | Kodi 18.7 (skin AeonMQ 8 2.9.0) |  Remote Rii Mini MX3 | Splitter HDMI HDFury AVR-KEY | Display LG 65B6V | Cables HDMI KabelDirekt Pro series | Audio processor Yamaha RX-V775 | Rotel RMB-1075

 

DELIVERY  :  WARRANTY / RETURNS  :  FAQ  :  BREXIT  :  ABOUT
Price in £GBP with conversion by Paypal (more info). UK+EU delivery includes VAT at 20% (more info). Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2020