WE ARE CLOSED
MONDAY 20-SEP
FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Dune HD Max Vision 4K
  
Dune ecosystem Ultra-HD 4K Dolby Vision HDR10+ 2x 3.5" HDD 2xHDMI Media Player with Hi-Fi audio. OLED touch screen.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 
$781

Author Topic: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER  (Read 214773 times)

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #315 on: March 01, 2019, 08:49:12 PM »
It's really a shame on HiMedia, that they didn't implemented interlaced video freque switching AT ALL, and thus to force unsuspicious users to use such halfy solutions like this. IMO, better stuck with manual switching and uninstall any questionable "workarounds". 

What I really think is what HM is -or ever was- doing instead of development, is just sitting on their nuts in the office and looking out of their head with black gummy worms slinging out of their mouths, while watching endless Chinese fashion shows on the teli.

Santos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #316 on: March 14, 2019, 09:01:16 AM »
The newest patch wirh the newest official  Q10 firmware does not work. I Got always black screen when im playing a video,  then  i have too reboot my Q10 pro.

Santos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #317 on: March 24, 2019, 04:46:37 AM »
anyone have an idea how to fix the stuttering bug?
 

Q10 pro

FW 2.1.1 


Wrapper

Cyberaya

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #318 on: March 27, 2019, 09:46:47 AM »
Hello, I got a problem.

Q5 OFW 2.1.1
My tv is sony 65x900f.  Hdmi 2, "HDMI Enhanced mode " enabled.
Output 2160p / 60hz / ycbcr 420 10bit.

After I play a 24hz stream video and close it, ( use this app https://drive.google.com/open?id=16ZEICeRAItHDi7AUU3LNYuFcD95KfTKF) ,
then  play another 60hz stream video ( use this app https://drive.google.com/open?id=1Yi2A-r5UDeLR3XJT58y_jRVmkcbxOSAz ),
Output will switch to 30hz.

I am very sure that my HDMI is run as 2.0, I can choose 4k60p yuv444 8bit / 4k 60p yuv422/ 4k60p yuv420 10bit in settings.
Very confused.

LeoeL

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 160
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #319 on: March 28, 2019, 07:33:38 AM »
CFW 2.1.1
1.3.9.1 it works
1.3.9.2 it doesn't work

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1289
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #320 on: March 29, 2019, 08:02:00 AM »
@LeoeL
Thanks for feedback.

ozzyboy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #321 on: June 07, 2019, 10:35:05 PM »
OK...how can I verify if this patch it's functional...
Actually I run as administrator the .bat file then I've pointed to tvbox ip address, then chosed 1, and nothing happend. also i've tried with 9 to restart my player to see if comunicate with tvbox but also nothing... what is the problem?
Do I need this patch on CFW? or cfw has already in it?

L.E. I'm doing something wrong? because I didn't get the restart... My pc and tvbox are in same network , all devices conected to a switch on my little home network.
« Last Edit: June 07, 2019, 10:49:34 PM by ozzyboy »

kodi08

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #322 on: June 10, 2019, 01:36:57 PM »
Actually I run as administrator the .bat file...

Patch is not working in administration mode - start normal by double-click.

ozzyboy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #323 on: June 15, 2019, 01:04:54 PM »
Thx ... it works!

adiyen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #324 on: September 03, 2019, 03:47:43 PM »
- HiMedia 24Hz setting (Settings - Playback) must be set: ON for best results on FW 2.0.3 and later.

i con't find the setting in playback.



Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #325 on: September 04, 2019, 11:30:40 AM »
- HiMedia 24Hz setting (Settings - Playback) must be set: ON for best results on FW 2.0.3 and later.

i con't find the setting in playback.

In the latest FW you can only set this during Playback in the HiMediaPlayer menu.

(One of the main reasons why i still stick with the previous FW). 

sherakin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #326 on: December 06, 2019, 10:00:14 PM »
Hi,

fmtswitch is not working anymore for me and i dont know why..

First my setup:

Himedia Q10 Pro
CFW 2.1.4 from moere22
fmtswitch in his latest version: 1.3.9.1

The fmtswitched worked a few weeks ago like everytime. Someday fmtswitch was not working anymore. No fps switching, no resolution switching. All these things worked for me a few weeks ago. I thought: No problem, i will install it again, but its not working anymore.

What i've tried until now:

Uninstall the patch with uninstall.bat
Uninstall the patch in command prompt
Install the patch with 1 in command prompt
Install the patch with 2 in command prompt
Tried the option "Forced on"
Tried to install from another pc

All these things i've tried several times.

Nothing works. The command prompt works as it should without any error messages.

Any ideas? I dont want to flash the FW again :(

Thanks for any help and sorry for my bad english :)

Regards!

Tex Texan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #327 on: June 22, 2020, 03:40:59 PM »
Thanks for feedback.

@pcristi

I'm currently running your firmware here on my Q10 - https://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=812.msg30781#msg30781

Do I need this auto framerate switching patch or does your build already do this if set in settings? I currently have it turned on (have not flashed patch) and it appears to be working ok although sometimes while watching video in default player the screen will temporarily turn black for 2 seconds then resume.

Thanks.
« Last Edit: June 22, 2020, 03:42:35 PM by Tex Texan »

atkinsom

  • Full Member
  • **
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #328 on: June 22, 2020, 04:04:55 PM »
I installed this firmware and it works great without any frequency patches on my system. It doesn't come with this particular patch preinstalled as the only patch that is pre-installed is the KODI version Hi-Frequency. Regardless I haven't enabled any patches and so far works like a charm...I even have 24hz turned off in the HI-Media settings as it works better with it turned off. As a side note I'm running a 5.1 system with a non 4K TV. Nothing fancy but it works well with my 12 year old Sony Home Theatre Receiver.

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: [PATCH] More auto framerate switching - HIMEDIAPLAYER
« Reply #329 on: July 12, 2020, 05:32:00 PM »
I currently have it turned on (have not flashed patch) and it appears to be working ok although sometimes while watching video in default player the screen will temporarily turn black for 2 seconds then resume.


It could be a symptom of when the integrated patch switches frequency rapidly back-and-forth for some unknown reason. Have myself experienced some similar with some older CFW, but that happened only at the very beginning and the end of the video playback back than. So it could be entirely different stuff, but I would still keep on be aware of it because of the sake of the health of the display.

 

DELIVERY  :  WARRANTY / RETURNS  :  PAYMENT    EU SHIPPING AFTER BREXIT  :  ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021