FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Zidoo Z1000 Pro
  
Ultra-HD 4K Dolby Vision HDR10+ Home Theatre 3.5" HDD Media Player.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 

Author Topic: Q5/Q10 Pro Custom Firmware  (Read 760503 times)

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1300
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #105 on: October 10, 2016, 09:16:56 PM »
Check if you try firmware Upgrade from Setting/Upgrade/Local Upgrade/ is show "File not found".
If "File not found" is popup  open ES File Explorer and check if file name is  not update.zip.zip by mistake and rename to update.zip
https://play.google.com/store/search?q=file%20explorer&hl=en

Really sorry to be a pain.
I have formatted the usb to Fat 32 and also ExFat.
The zip folder was copied to the USB and renamed update.zip
I had the power off and a paperclip in the update hole.
Power on and when I see the robot remove the paperclip.

It goes to Himedia after about 15/20 secs, then fully loads after about 3 mins. No change.

What could I be doing wrong?? at a real loss here. anyhelp again would be really helpful.

cheers

patriot2000145

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #106 on: October 11, 2016, 06:13:12 PM »
Thanks for this, I shall try it as soon as possible. thanks again

patriot2000145

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #107 on: October 11, 2016, 07:30:45 PM »
Ok. did the ES file explorer. it was renamed update.zip.zip
I sorted that and now it says update.zip plus you have system volume folder in their too.
In local upgrade it does find it now but goes to error.
as for paperclip method it still does no work. 3 mins and back to normal.
could someone show me a screen shot of what it looks like (in case I already have it) but ultimately what else can I try?



Check if you try firmware Upgrade from Setting/Upgrade/Local Upgrade/ is show "File not found".
If "File not found" is popup  open ES File Explorer and check if file name is  not update.zip.zip by mistake and rename to update.zip
https://play.google.com/store/search?q=file%20explorer&hl=en

Really sorry to be a pain.
I have formatted the usb to Fat 32 and also ExFat.
The zip folder was copied to the USB and renamed update.zip
I had the power off and a paperclip in the update hole.
Power on and when I see the robot remove the paperclip.

It goes to Himedia after about 15/20 secs, then fully loads after about 3 mins. No change.

What could I be doing wrong?? at a real loss here. anyhelp again would be really helpful.

cheers

luthiensdad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #108 on: October 14, 2016, 05:49:56 PM »
Hello, I've just upgraded to the 1.0.7 custom firmware. Everything looks & works great, except on my earlier fw version (1.0.5 I think) there was a navigation bar with some icons at the bottom of the home screen (& others). It's possible I made a change to settings that I've forgotten somewhere, but for the life of me I can't figure out how to get this back & am hoping someone has an idea. Thanks.

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1300
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #109 on: October 14, 2016, 07:49:05 PM »
From custom firmware log posted in Softpedia forum :
Quote
Remove:
- Android Navigaton Bar - annoying with AirFun.
(enable/disable_navigation_bar_android.zip here install with restore button to enable)

So to get back navigation bar on custom firmware:
- backup your data / kodi userdata /etc
- download disable_android_navigation_bar.zip
- rename disable_android_navigation_bar.zip to update.zip
- copy update.zip to usb device
- follow update process with restore button

Hello, I've just upgraded to the 1.0.7 custom firmware. Everything looks & works great, except on my earlier fw version (1.0.5 I think) there was a navigation bar with some icons at the bottom of the home screen (& others). It's possible I made a change to settings that I've forgotten somewhere, but for the life of me I can't figure out how to get this back & am hoping someone has an idea. Thanks.

Binnugsay

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #110 on: October 19, 2016, 03:43:39 PM »
Waiting for the new CS (pcristi) Firmware   8) ;D

onyxx1995

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 162
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #111 on: October 19, 2016, 04:28:49 PM »
Me too ;D ;D

domifer

  • Full Member
  • **
  • Posts: 74
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #112 on: October 19, 2016, 04:30:34 PM »
+2 me too

onyxx1995

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 162
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #113 on: October 23, 2016, 09:48:17 AM »
It is out...
Custom firmware 1.0.8 from PCristi

https://www.mediafire.com/?kvlryqpyzcac3


update_Q5Pro_(update&themed)_HMD-1.0.8 2016-10-17.104357
update_Q10Pro_(update&themed)_HMD-1.0.8 2016-10-12.193826


Experimental workaround for Whicons - White Icon
- install and reboot to active
- uninstall Whicons apps and reboot to inactive
- is not real support for Icon Pack, is just active/inactive prepared icon pack from firmware.
Please support Developer Randle.
Know problem AppManager buggy and popup Do you want to close it? wait/ok after install so just for patient users.
Google Play or alternative.


Installation Instructions:
1. Rename update_Q(...)Pro_(...)_HMD-1.0.8(...).zip to update.zip.
2. Copy update.zip to the root of a USB pen drive.
3. Insert the USB pen drive into any USB port of the Q10/Q5Pro.
4. With the Q10/Q5Pro turned off, use a paper clip or pen to press and hold the the pinhole restore button on the back side of the Q10/Q5Pro.
5. While keeping the restore button pressed, turn on the Q10/Q5Pro.
6. The Q10/Q5Pro will show an Android droid logo and proceed to upgrade the firmware.
7. The box will auto-reboot when finished.
8. First boot take 4-5 minutes.
Entire update process ca take up to 15 minutes, just wait...
Normal boot time is 29-31 seconds.


Note:
- if you use CS firmware don't update via OTA to original HiMedia firmware, will get Google Play Services has stopped error.
- If you are already on update_Q5Pro_(update&themed)_HMD-1.0.7 2016-08-11.153801 / update_Q10Pro_(update&themed)_HMD-1.0.7 2016-08-10.190824 can update from menu (not recommended).
Use at your own risk
For safety reason please backup all your important information.

More info with pics:

http://forum.softpedia.com/topic/1056055-himedia-q10q5-pro-android-511-tv-box/page__st__306
« Last Edit: October 23, 2016, 09:53:42 AM by onyxx1995 »

futeko.com

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4515
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #114 on: October 24, 2016, 09:24:18 AM »
Thanks Cristian.

Opening post updated.

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1090
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #115 on: October 28, 2016, 02:24:44 PM »
Any one can confirm that the 1.0.8 CFW is OK and stable, without any additional bugs?

I would like to also ask if it installs by default with the "white only" icons or with the coloured icons?!

Thanks!

Aidan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #116 on: October 30, 2016, 12:37:01 PM »
Thanks for update 1.0. 8, :)

Linuxx

  • Full Member
  • **
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #117 on: October 30, 2016, 03:37:28 PM »
Any one can confirm that the 1.0.8 CFW is OK and stable, without any additional bugs?

I would like to also ask if it installs by default with the "white only" icons or with the coloured icons?!

No bugs with cfw. In app manager icons are white, but only default app of firmware.
"Always account for variable change."

pcristi

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1300
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #118 on: October 30, 2016, 10:37:07 PM »
Quote
Experimental workaround for Whicons - White Icon
- install and reboot to active
- uninstall Whicons apps and reboot to inactive
- is not real support for Icon Pack, is just active/inactive prepared icon pack from firmware.
Please support Developer Randle.
Know problem AppManager buggy and popup Do you want to close it? wait/ok after install so just for patient users.
After install Whicons - White Icon form Google Play to activate it are more that 12000 application with white icon.

No bugs with cfw. In app manager icons are white, but only default app of firmware.

Mount81

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 1090
    • View Profile
Re: Q5/Q10 Pro Custom Firmware
« Reply #119 on: October 31, 2016, 02:25:43 PM »
Quote
Experimental workaround for Whicons - White Icon
- install and reboot to active
- uninstall Whicons apps and reboot to inactive
- is not real support for Icon Pack, is just active/inactive prepared icon pack from firmware.
Please support Developer Randle.
Know problem AppManager buggy and popup Do you want to close it? wait/ok after install so just for patient users.
After install Whicons - White Icon form Google Play to activate it are more that 12000 application with white icon.

No bugs with cfw. In app manager icons are white, but only default app of firmware.

Ok, so to disable the white icons and get back the normal coloured icons I only need to uninstal the Whicons app?!

Thanks!

 

DELIVERY    WARRANTY / RETURNS    PAYMENT    ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021