FAST DELIVERY EXPERT TECH SUPPORT
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX     DELIVERY INFO    FORUM    CONTACT
Zidoo Z1000 Pro
  
Ultra-HD 4K Dolby Vision HDR10+ Home Theatre 3.5" HDD Media Player.
  INCLUSIVE OF EXPRESS 1-2 DAY DELIVERY 

Author Topic: [PATCH] Mount storage by UUID / Label  (Read 102731 times)

giorgiogira

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #90 on: September 22, 2019, 05:02:53 PM »
Thanks for the reply
Yes android 7 and Himedia Q10 PRO.
I also tried version 1.0.7 but with the same result.
I'll try some previous firmware version


qdo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #91 on: June 16, 2020, 12:17:23 PM »
How do I remove the patch?

eccles

  • Full Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #92 on: June 16, 2020, 12:51:46 PM »
To state the obvious, run the program and select uninstall.

qdo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #93 on: June 16, 2020, 04:30:14 PM »
To state the obvious, run the program and select uninstall.
Thanks.

qdo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #94 on: June 16, 2020, 04:36:41 PM »
My internal Seagate EXOS 12TB shows under FileManager as SATA E but it didn't mount under ES File Explorer. However it is showing under /mtn/media_rw/sdb1?  But my USB thumbstick mount as sda1.  Any advice.

eccles

  • Full Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #95 on: June 16, 2020, 08:03:39 PM »
Afraid not. Without the patch, storage device mounting by Android is haphazard unless you connect or turn on the devices in turn.

qdo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #96 on: June 17, 2020, 03:01:15 AM »
Afraid not. Without the patch, storage device mounting by Android is haphazard unless you connect or turn on the devices in turn.
With or without patch, my Seagate EXOS 12TB is not mount.

qdo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #97 on: June 17, 2020, 05:21:50 AM »
@pcristi
If the drive is not auto mount by Android, how do I fix it?  Any advice?  Thanks in advance.

eccles

  • Full Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #98 on: June 17, 2020, 09:17:25 AM »
If it is showing as sdb1 it is mounted by android. I can only suggest that ES File explorer doesn't like it for some reason. Too large maybe? If it is a new drive you may need to format it in a PC as an NTFS drive before you can use it.

qdo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #99 on: June 17, 2020, 04:37:41 PM »
If it is showing as sdb1 it is mounted by android. I can only suggest that ES File explorer doesn't like it for some reason. Too large maybe? If it is a new drive you may need to format it in a PC as an NTFS drive before you can use it.
It's not showing sdb1.  The device is listed under /mnt/media_rw/

eccles

  • Full Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #100 on: June 17, 2020, 05:45:43 PM »
If it's listed there it has been mounted as sdb1. I have no idea why the q10 doesn't like it. I won't reply further to this thread because you have started another.

DavidiaN

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: [PATCH] Mount storage by UUID / Label
« Reply #101 on: July 23, 2020, 12:42:42 PM »
So, how does this work when using Linux OS (Linux Mint 19.1)?

I have a 3,5 inch SATA HDD (NTFS formatted) placed inside the Q10. At first it wouldn't show up in the box until I connected a USB 3 cable from the USB 3 slave port (on the left side of the box) to my PC running Linux.
I also have a USB 3 cable connected from the host usb 3 port at the back of the player to my PC. When I connect that however, the HDD disappears again inside the TVbox (under Media Center).
It does show up in my filemanager in Linux however (name/label is Xtreamer, as that was my old mediaplayer which also had a host usb 3 port and when connected to my PC, it would automatically be detected.) when I press on it under Devices in my Linux Filemanager it won't mount.
If I try it through a terminal with: sudo mount /dev/sdd1 (this is what it shows when I hover over it in the filemanager), it states it cannot find it in my fstab
Thing is, in my PC I also have a 2 TB HDD as a data backup disk. When I press that in my filemanager it just gets mounted.
If I try the same in a terminal with: sudo mount /dev/sdb1 (this is what it shows when I hover over it in the filemanager), it also states it cannot find it in my fstab. Which is correct, cuz it doesn't show in my fstab, but it does get mounted when I press on it in my Filemanger under devices.
So how come that HDD gets mounted without an issue, but I can't seem to be able to mount the HDD disk that is directly hooked up through a USB 3 cable to the tvbox' host usb 3 port?
I have identified the UUID of the HDD inside the TVbox and I know it's device sdd1, so how come I am not able to mount it?

 

DELIVERY    WARRANTY / RETURNS    PAYMENT    ABOUT
Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2021