FREE+FAST WORLD SHIPPING
UK STOCK   2 YEAR WARRANTY
MEDIA BOX  :  FORUM  :  CONTACT
Zidoo UHD2000
Professional 4K HDR media box with XMOS ESS DAC, 2x 3.5” HDD, 2x HDMI, auto res + framerate switching, UHD/BD menus, Hi-Fi audio, linear PSU and Zidoo media interface.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ltworf

Pages: [1] 2
1
Egreat A11, A10, A5 / A10 and A5 Getting kicked out at random times
« on: October 21, 2019, 08:46:40 PM »
for weeks now I will be watching a video and it will just kick me off with both my boxes. I tried downgrading to A10's 1.2 firmware which started better then after a few days started again. Anyone else having this issue?

2
Egreat A11, A10, A5 / Suggest a good 4K HDMI Spliiter 1 x 2
« on: June 11, 2017, 12:26:54 AM »
looking for a good 1 x 2 splitter or switch my receiver is not 4K but my tv is. The splitter I have does not want to play the audio. Anyone using a good one that can process 4K passthrough DTS-HD-MA

3
Egreat A11, A10, A5 / Re: Egreat A5/A10 FAQ
« on: June 07, 2017, 09:07:26 PM »
Just got the A10. I'm having issues using it with my 4k HDMI Splitter. I need this because of my TV maybe 4K but my receiver is not. The Audio Passthrough will not work. Is there anyone out there who uses a splitter that can tell me what model works for them.

Even though I have to plug it into my receiver then the TV the Audio and picture quality, hand down so far is better that my Himedia Q10 Pro

4
You could edit the first post and mark this issue as FIXED. Just a suggestion :)

sorry Newbie but someone already did :)

5
I did not think to reboot my router. Stupid newbie mistake. I can now search and find my server.

So before I try the wrapper.

Should I run the Samba short cut bat. then I should see the server in /mnt/sbaShare or something like that

Good we're getting somewhere.

If you don't specifically need the Samba patch I advise not installing it. For playing media from Samba share using HiMedia media center or Kodi you shouldn't need the patch.

Ok it's all working now. I didn't even open the Wrapper it just worked with  kodi automatically. Thank you so much for  you help. Much appreciated. The picture and sound on the Q10 is awesome.

6
I know is sound stupid. Did you try reboot your router?
Start Samba server on HiMedia box, and you need to see at least box itself when make LAN AutoSearch from MediaCenter.


Installed CF as indicated. First thing I did was do a search in the LAN and it came up with No Server. Haven't done the wrapper yet because I'm assuming this No Server is is the issue.

What's next

I did not think to reboot my router. Stupid newbie mistake. I can now search and find my server.

So before I try the wrapper.

Should I run the Samba short cut bat. then I should see the server in /mnt/sbaShare or something like that

7
Because you've installed patches and it's impossible for me to tell what is working and what isn't on your box my advice is to reinstall firmware and start from scratch.

When you have a fresh clean install try auto-search LAN again.

If that doesn't work try using 'Add share' and entering IP address. In the directory box enter a directory and not wildcard.

Installed CF as indicated. First thing I did was do a search in the LAN and it came up with No Server. Haven't done the wrapper yet because I'm assuming this No Server is is the issue.

What's next

8
Because you've installed patches and it's impossible for me to tell what is working and what isn't on your box my advice is to reinstall firmware and start from scratch.

When you have a fresh clean install try auto-search LAN again.

If that doesn't work try using 'Add share' and entering IP address. In the directory box enter a directory and not wildcard.

Ok starting from scratch with this CF from your link here (https://www.mediafire.com/?kvlryqpyzcac3#o4h15793c0a0e) and I selected from the Android 7.0 folder Q10pro (Update&Themed) date 2017-02-05

Once this is done am I doing anything special other than adding my user/pass in the wrapper?

I'll let you know if it works from this. Once

9
I'm still not getting this to work I'm very frustrated now. Thinking of returning this box

10
Quote
Automount works and I can view and access from Media Centre

Do you mean the persistent mount patch? This patch is non-essential for Samba shares in Kodi+wrapper, the normal way would be to browse to the shares using the Kodi files section. Samba shares will play from wrapper with zero additional setup. If the Samba share is password protected enter the Samba details in the wrapper app (launcher home - My Apps - Wrapper)

If you do want to use that patch then the solution to auto-search not finding your NAS is to assign it a static IP address (in your router setup). Then Media Center - LAN - Add share and enter IP address for NAS. After you've created the new share in Media Center you'll need to run the patch again.

I have already don all that. my server is static and I've run the samba short cut patch. I've tried to ener in the static IP but it will not take


[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

11
Hope someone could help me my family is really getting frustrated with me since they can't access their shows. It's getting very frustrating

I have the latest custom firmware
kodi 17
Automount works and I can view and access from Media Centre
When i do a search in LAN i get no Server so I can't create samba short cuts
Can't see sub folders in ES Folders

So I can't add my NAS in Kodi

12
HiMedia Q10 Pro, Q5 Pro / Can see LAN when searching
« on: March 09, 2017, 02:58:43 AM »
Tried both on wifi and with LAN connection. Box cannot see the network.

13
This process creates persistent mountpoints (permanent folder locations retained after reboot) for Samba or NFS shares (including those with passwords). This improves access to these locations in apps including Kodi.

Credit to pcristi / Looun / Eriol

Requires:

- Windows PC to run the batch file at command prompt.
- Q5/Q10 Pro connected to same network as PC and the IP address of Q5/Q10 Pro (Settings - Network).

Instructions:

Stage 1. Create shortcuts in HiMedia MediaCentre.

- Open MediaCenter.
- Go to LAN / NFS
- Autosearch for PC/NAS.
- Choose your storage/pc and enter user login and password.
- Choose your share folder
- Save the shortcut.



S
Version History:

1.5
- Improve Android 7 compatibility

when I go to LAN and search it says No server found. yet I can go to Internal sdcard and go to the server folders

14
HiMedia Q10 Pro, Q5 Pro / Re: Wrapper not working on Kodi 17
« on: March 07, 2017, 10:20:55 PM »
Yes, they do work together fine  :)
Full audio passthrough for HD 7.1 is still working great with the wrapper and Kodi 17 front end (even though it does not currently work with Kodi 17 alone).

I found Kodi updates to cause some issues initially (freezing and reboot) and after turning them all off, had had no further troubles with the latest Android 7 (and firmware 2.0.1) and Kodi 17.  I only play back local video and audio files from internal HDD, USB and multiple NAS drives (no streaming).

My files are from internal HDD, USB and multiple NAS drives (no streaming) as well and I cannot get the wrapper to work. My NAS network has a username/password so I put that into the Wrapper and still it does not work. I installed the latest customer firmware which is using Kodi 16.1 and still the same issue with Wrapper

15
HiMedia Q10 Pro, Q5 Pro / Re: Password Protected Shares Kodi+wrapper
« on: March 07, 2017, 02:56:38 PM »
   # split the row into variables from special chareter |
   # ip_NAS|share_path|username|password|mount_path
   # 192.168.0.2|share/film|admin|1234|FILM

You can't mount in some folder so try:

Code: [Select]
192.168.1.72|d|GLEN|jamieb92|films
192.168.1.72|f/movies|GLEN|jamieb92|films1
192.168.1.72|e/Movies 2|GLEN|jamieb92|films2

>:( >:(
Ok so I'm a dunce! ;D ;D

Now we've got that out of the way I need help!

Trying to configure this darn wrapper thing and getting nowhere. got this in my SMB.txt file id this right?

192.168.1.72|\\SERVER\d\|GLEN|jamieb92|films
192.168.1.72|\\SERVER\f\movies|GLEN|jamieb92|films
192.168.1.72|\\SERVER\e\Movies 2|GLEN|jamieb92|films


Can I ask is there a way to put a say 30 delay in this script as I need to send a WOL to my server to wake it up before mounting the drives?

OR Himedia could just sort it properly! Love the Wrapper idea , just needs tweeking


having trouble with both my Wrapper and auotmaounting my NAS folders
Wiz it looks like you figured both of theses things out. if you can help me please I would be most appreciative. getting very frustrated with this thing.

Pages: [1] 2
DELIVERY  :  WARRANTY / RETURNS  :  FAQ  :  BREXIT  :  ABOUT
Price in £GBP with conversion by Paypal (more info). UK+EU delivery includes VAT at 20% (more info). Privacy Policy. © SDHDIGITAL LTD 2019